آنچه دانشجویان جدید الورود باید بدانند

به گزارش مفدا[1] دزفول، همه ما آدمها برای هرکاری یک روز صفر کیلومتر بودهایم، ورود به دانشگاه هم همین است، مطمئناً هیچکس از روز اول نمیداند که باید چهکار کند. شاید برای هر کدام ما شور و شعف وصفناپذیر ورود به دانشگاه با استرس ترم اولی خطاب شدن از روی تمسخر همراه شود.
ما اینجا هستیم تا تجربیات گذشته را با هم مرور کنیم و اولاً بدانیم ترم اولی بودن از جهت موفقیت ورود به دانشگاه یک افتخار است و بعد یاد بگیریم که در محیط دانشگاه چه کنیم.به پایان رساندن دوران مدرسه و ورود به دانشگاه، تغییرات بسیاری را برای فرد و اطرافیانش در پی دارد.
این تغییرات در جمیع ابعاد علمی، اقتصادی، اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و.. رخ خواهد داد که شاید در یک کلام بتوان آن را تغییر در «هویت» فرد دانست. طبیعی است که در بدو ورود به دانشگاه، به علت عدم آشنایی کافی نسبت به محیط، فرد دچارسردرگمی ها و تعارضاتی شود که حل آنها تلاش مستمر وی و خود دانشگاه را می طلبد.
از پرسیدن نترسید
شما تازه وارد هستید و حتی شاید در شهر دیگری ساکن شده باشید پسمطئمناسوالات زیادی ذهنتان را درگیر خواهد کرد؛ از از اینکه اگر چیزی را نمیدانید بپرسید نترسید، کلاستان کجا برگزار میشود؟ کلاسها لغو شده است؟ اگر برایتان سخت است که از دانشجویان سال بالایی سوال بپرسید، میتوانید به مسئولان دانشگاه یا انجمنهای علمی دانشگاه مراجعه کنید.
خوب گوش کن، خوب یاد بگیر
احتمالاً در دوران دبیرستان، معلمها به شما میگفتند که کدام بخش از مطالب کتاب مهم است یا جزوه را خط به خط میگفتند و شما مینوشتید، در دانشگاه استاد توجه زیادی به کار شما ندارد و درسش را میدهد.
پیامبر اکرم (ص) میفرماید: علم را یادداشت کنید تا از بین نرود، بدانید جزوه گرفتن از دیگران همیشه پاسخگو نیست پس شش دانگ حواستان به استاد باشد و خودتان نکات مهم را یادداشت کنید تا بتوانید درس را به خوبی یاد بگیرید. به شما کمک میکند تا در کلاس پیگیر بحث و درس باشید.
باکتابخانهآشتی کنید
اساتید کتابهای مختلفی را به شما معرفی میکنند که شاید از پس تهیه هزینه خرید همه آنها برنیایید، اصلاً نگران نباشید،کتابخانهو سایت دانشگاه یک منبع بسیار خوب برای تهیه این کتب است؛ همچنین میتوانید از ترم بالاییها کتاب مورد نظر خودتان را قرض بگیرید، کتاب دست دوم بخرید یا از نسخه الکترونیکی کتاب استفاده کنید.
خودتباشمگهخودتچشه
یادتان باشد که شما دیگر دانشجو شده و باید مثل یک انسان بالغ رفتار کنید، اما نیاز نیست خودتان را بگیرید یا تلاش کنید که همه بداند شما خیلی باهوش هستید؛ رفتاری راحت داشته و در عین حال با همکلاسیها و استادان خود با احترام رفتار کنید. یک کلام خود واقعیتان باشید.
خوشپوش، آراسته و ساده باشید
اولین موردی که در برخورد با کسی نظر شما را جلب میکند، ظاهر افراد است، پس سعی کنید همیشه خوشپوش باشید، البته منظورمان کاملاً مشخص است و قطعاً شما هم میدانید که محیط دانشگاه یکاستایلساده را بهتر میپذیرد و باید نوع پوششتان در زمان حضور در دانشگاه با زمانی که به مهمانی یا تفریح میروید متفاوت باشد.
خانم / آقا اجازه مابریمبیرون
ادب حکم میکند که در زمان تدریس استاد، نظم وانضابطکلاس را رعایت کنید اما اگر لازم بود به هر دلیلی کلاس را ترک کنید نیاز به اجازه گرفتن نیست و میتوانیدنهایتادست خود را بلند کرده و با سکوت از کلاس خارج شوید.
دوران مشق شب نشینی تمام شده است
استاد بعد از اتمام کلاس یک خسته نباشید میگوید و میرود، پس دنبال مشق شب نباشید، همه چیز به خودتان بستگی دارد، مثلاً میتوانید بعد از برگشت به خانه یا خوابگاه درس آن روز را مطالعه یا مروری بر مطالبی که جلسه بعد قرار است تدریس شود داشته باشید.
در سلفسوختگیریکنید
اگر دوست دارید که از غذای دانشگاه استفاده کنید باید بعد از تهیه کارت غذا به سایت تغذیه دانشگاه مراجعه کنید و وعدههای غذایی مورد نظرتان را رزرو کنید. در این مورد هر سوالی که داشتید میتوانید از کارشناس تغذیه دانشگاه کمک بخواهید.
اندازه نگه دار که اندازه نکوست
به عنوان یک دانشجوی ترم اولی احتمالاً تا موقع قبولی در کنکور و در دوران مدرسه در کلاسهای تک جنسیتی حضور داشتید و حالا با محیط جدید رو به رو شدهاید. یادتان باشد که همیشه رعایت اعتدال و اندازه نگه داشتن بهترین انتخاب است، در خصوص ارتباط با همکلاسیهایتان نه زیاد جدی باشید و نه زیاد راحت. نیاز به کنارهگیریاز جمعهای دوستانه نیست ولی ایجاد یک ارتباط بیمرز هم میتواند عاقبت خوشی نداشته باشد، پس کاملاً عادی باشید.
کمی تغییر هم بد نیست
از همان بدو ورود به دانشگاه به فکر انتقال یا مهمان شدن نباشید، دوری از خانواده، بیماری یا هر دلیل دیگری میتواند این وسواس را در شما به وجود آورد که هرچه زودتر برای جا به جایی اقدام کنید، ما به شما پیشنهاد میکنیم کمی صبر کنید و شرایط جدید را خوب بسنجید شاید این تغییر خیلی هم بد نباشد.
همه ما دانشگاه رفته و نرفته در مورد زندگی در خوابگاه دانشجویی چیزهایی میدانیم اما فقط یک فرد خوابگاهی است که میداند این نوع زندگی چه معنایی دارد. مطمئناً این سبک زندگی مزایا و معایبی دارد، باید بدانید که زندگی در خوابگاه تفاوتهای زیادی با زندگی در اتاق خانه پدر و مادر دارد.
هزینه کمتر زندگی در شهر جدید
زندگی دانشجویی همیشه با دغدغه مالی همراه بوده است. حالا اگر قرار باشد در شهر دیگری ساکن شوید علاوه بر هزینههای تحصیلی باید مبلغی را هم برای زندگی جدیدتان در نظر بگیرید. حتماً شما هم میدانید که خوابگاه جز امکانات دانشگاه در دوران تحصیل برای دانشجویان است، پس در نتیجه میتوانید با هزینه بسیار کمتر از اجاره خانه شخصی در یک خوابگاه دانشجویی ساکن شوید و خیالتان از بابت پرداختهای اضافی برای تهیه وسایل اولیه زندگی یا هزینه تعمیرات و قبضهای آب و برق راحت باشد.
کارهایتان راخودتان انجام دهید، شما دیگر بزرگ شدهاید
در خوابگاه دیگر کسی اتاق یا تختخواب شما را مرتب نمیکند، ظرفها یا حتی لباسها را هم خودتان باید بشویید. خرید هم با خودتان است؛ پس به خاطر خودتان هم که شده از الان این کارها را تمرین کنید. برای تمیز کردن اتاق و تخلیه زبالههای اتاق برنامهریزی داشته باشید.
به خوابگاه فقط به عنوان محل خواب نگاه نکنید. شما قرار است در یک اتاق نه چندان بزرگ در کنار آدمهاییهمسنوسالخود، برای مدتی تقریباً طولانی کنار هم زندگی کنید؛ فلذا در نظافت و زیبا کردن آن کوشا باشید!
یک دوست برای همه اوقات زندگی
بعد از اینکه به محیط خوابگاه خو گرفتید میتوانید به سراغ دوستانی بروید که شاید هم رشته شما باشند و بتوانند در دروس مختلف مثل یک معلم کنارتان باشند یا به خاطر مدت زمان بیشتری که در خوابگاه بودهاند آشنایی بیشتری با محیط داشته و بتوانند شما را به خوبی راهنمایی کنند.
علاوه بر این وقتی مریض شدهاید یا اتفاق ناخوشایندی رخ داده و خانواده در کنارتان نیست، این دوست هم خوابگاهی شماست که مثل یک خواهر یا برادرهمراهیتانمیکند. این دوستیها گاهیانقدرعمیق و صمیمی میشود که سالها بعد از اتمام تحصیل هم هنوز روابط دوستی ادامه خواهد داشت.
لذا برای کمک به دانشجویان عزیز اداره مشاوره دانشگاه علوم پزشکی دزفول باکادری مجرب آماده خدمت رسانی می باشد.
شماره تماس اداره مشاوره : ۰۹۱۶۳۴۶۳۱۷۲ -۰۶۱۴۲۴۲۹۶۳۴
گردآورنده :سارا رضائی نژاد مددکارمعاونت دانشجویی فرهنگی
ویراستار : دکتر فرشته وفایی نژاد
References
- ^به گزارش مفدا (www.mefda.ir)
Authors: صاحبخبران - جدیدترین و آخرین اخبار ایران و جهان - علمی-فناوری