پرینت

صدای آشنا میهمان خبر رسانه

on .

به گزارش خبرگزاری - [1]

به گزارش خبر گزاری صدا و سیما[2]، ابوالفضل اینانلو با بیش از دو دهه سابقه گویندگی یکی از گویندگان این شبکه رادیویی است.

آقای ابوالفضل اینانلو مجری رادیو با حضور در استودیو در شبکه خبر درباره انتخاب رادیو یا تلویزیون گفت: به دلیل این که من کارم را از رادیو شروع کردم یک تعلق خاطر ویژه‌ای به رادیو دارم، من تجربه کاری در پلتفرم‌ها و مدیوم‌های دیگر را از خودم دریغ نمی‌کنم چه تلویزیون و چه رادیو باشد.

اینانلو در باره مجری موفق هم گفت: صدا فقط یک ابزار است، اگر پشت این صدا آگاهی و دانش نباشد این صدا به خودی خود نمی‌تواند کار را جلو ببرد، ضمن این که یک گوینده یا مجری خوب نسبت به مخاطب هدفش باید شناخت داشته باشد، ذائقه و سلیقه و نیاز مخاطب را بشناسد و مطابق با نیاز و خواسته و سلیقه مخاطب اجرا کند و برنامه را پیش ببرد، همه اینها در کنار هم می‌تواند از یک نفر یک گوینده خوب یا یک مجری شایسته بسازد و البته هر شبکه‌ای سیاست‌ها و ویژگی‌های خودش را دارد، مثلا رادیو سلامت نوع اجرایش متفاوت است، نوع برنامه سازی ان متفاوت است، شبکه جوان به گونه‌ای دیگر و رادیو پیام و سایر شبکه‌ها هم به گونه‌ای دیگر هستند و ما سعی می‌کنیم در هر شبکه‌ای متناسب با سیاست‌های آن شبکه اجرا کنیم.

وی افزود: به دلیل این که مخاطب ما جوان است، بایست طبق ذائقه یک جوان برنامه را اجرا کنیم در غیر این صورت مخاطب را از دست می‌دهیم همچنین ما باید در همه برنامه‌ها زبان پارسی را هم پاس بداریم ممکن است که جوانان در کوچه و بازار ادبیات خاص خودشان را داشته باشند ولی، چون رسانه زبان معیار است تمام تلاش ما این است که برنامه را جوری اجرا کنیم که جوان پسند باشد ولی به هر حال زبان معیار را هم رعایت کنیم.

این مجری رادیو درباره بداهه گویی هم اضافه کرد:­در شبکه جوان حدود ۹۵ درصد بداهه است و ما خیلی در شبکه جوان متکی به تکس (متن) نیستیم مگر این که برنامه برنامه‌ای باشد که تکس داشته باشد مثلا یک برنامه فرهنگی یا اجتماعی یا سیاسی باشد و قرار باشد مثلا در تولید بر روی تکس برنامه را اجرا کنند ولی در برنامه‌های زنده معمولا به صورت بداهه اجرا می‌شودکه البته این توانایی گوینده و یا مجری را در بداهه گویی می‌رساند و یکی از ویژگی‌های گوینده یا مجری خوب این است که مولف هم باشد یعنی در عین این که صدای خوبی دارد در عین این که اصول و قواعد گویندگی را رعایت می‌کند خودش هم مولف باشد هم مطالعه کند و اگر قرار باشد روی انتن درباره موضوعی صحبت کند آن میزان دانش را باید داشته باشد تا انتن را اداره کند.

وی در باره آموزش اجرا گفت: به نظر من اجرا تا حدودی ذاتی است، ولی می‌شود برخی اصول را نظیر فن بیان، لحن و آکسون گذاری‌ها آموزش داد، ما در رادیو جاذبه‌های تصویری نداریم و فقط با صداست که با مخاطب ارتباط برقرار می‌کنیم پس در نتیجه هم باید زیبا سخن بگوییم و هم سخن زیبا بگوییم این دو در کنار هم موجب می‌شود که مخاطبان پای این شبکه رادیویی یا دیگر شبکه‌های رادیویی بمانند.

اینانلو ادامه داد: در اجرا هر قدر روان‌تر، هر قدر صادق‌تر و هر قدر بی تکلف‌تر اجرا کنیم بیشتر به دل مردم می‌نشیند و هر قدر از تعارف و تکلف دور شویم و هر قدر که با زبان مردم صحبت کنیم ارتباط بین رسانه و مخاطب هم دوام و قوام پیدا می‌کند.

وی در پایان گفت: در تلویزیون اخیرا یک برنامه‌ای در شبکه تهران داشتم به نام «سفر به سلامت» علیرغم این که خبر‌هایی که به گوش ما می‌رسید خبر‌های خیلی خوبی نبود ولی این برنامه را دوست داشتم، چون اگر حضور من در برنامه موجب شود که آمار فوتی‌ها یا تصادفات نسبت به مدت مشابه در سال گذشته حتی یک مورد کمتر شود این یعنی که من رسالت خودم را به درستی انجام دادم، و در کل من تک تک برنامه‌هایی را که اجرا کردم دوست دارم، چون همه این برنامه‌ها برای من خاطره انگیز است و همه برنامه‌ها چه رادیویی و چه تلویزیونی را دوست دارم.

<div id="video-display-embed-code_12205896"><script type="text/JavaScript" src="https://www.iribnews.ir/fa/news/play/embed/4495553/12205896?width=600&height=350"></script></div>

[3][4]

References

  1. ^به گزارش خبرگزاری - (sahebkhabar.ir)
  2. ^خبر گزاری صدا و سیما (www.iribnews.ir)
  3. ^ (sahebkhabar.ir)
  4. ^ (sahebkhabar.ir)

Authors: صاحب‌خبران - جدیدترین و آخرین اخبار ایران و جهان - علمی-فناوری

آخرین اخبار چند رسانه ای