عکسهایم گروگان گرفته شد؛ حالا چه کنم؟

به گزارشخبرگزاری حوزه[2]، تهدید، انتخاب را میگیرد؛ اما کدام آسیب، بزرگتر است؟
جرعهای جربزه!
مثل کوه باش! نترس!
آبرو دست خداست.
به چه قیمتی! حواست هست!
با این حرفها آروم نشدی، میخوای مسیر انتخاب همسرتو با این خطا ادامه بدی!
پس توصیه میکنم دستتو بذار تو دستم، با من بیا!
راستش رابطمون ابتدا با دوستی شروع شد. فکر کردم یک دوستی ساده در فضای مجازیه که خیلی از دوستام حرفشو میزدند، اما هر روز رابطه بیشتر و بیشتر میشد، طوری که شایان از همه چیز (زیر و بم) خانواده ما اطلاع داشت. گاهی اوقات حضوری همدیگه رو میدیدیم، با هم تفریح میرفتیم و... . تا اینکه یک روز به من گفت تصمیم گرفتم به خواستگاریت بیام. من که از حرفش جاخورده بودم، بلافاصله گفتم اصلاً حرفشو نزن، فکر نکنم یک درصد هم بابام راضی به این ازدواج بشه. گفت بالاخره راضیش میکنم.
خلاصه شایان همه ترفندایی که به ذهنش میرسید، مثل فرستادن واسطه، گریه و زاری کردن پیش پدرم و اینکه اگه دخترت رو به من ندی خودکشی میکنم و... را به کار برد؛ اما پدرم راضی نمیشد تا اینکه یه شب پدرم با عصبانیت از سرکار اومد و حسابی منو کتک زد و گفت حالا میری با پسر غریبه عکس میگیری تا اون بیهمهچیز با همین عکسا منو تهدید کنه که اگه دخترتو به من ندی عکسا رو همهجا پخش میکنم. بله! اون روزایی که با هم تفریح میرفتیم، شایان عکسهای زیادی از دو نفرمون گرفته بود و...
ممکن است تصمیم شما برای انتخاب فرد در برخی موارد به این جهت باشد که از عملی شدن تهدیدهای طرف مقابلتان رهایی یابید. بهطور نمونه، گاهی طرف مقابلتان در وضعیتی قرار دارد که به شما میگوید: «اگه با من ازدوج نکنی، فلان مسئله رو افشا میکنم»؛ در اینجا موضوع تهدید رازهایی است مربوط به شما یا سازمانی که به نحوی با افشا شدن آن راز ممکن است در خطر بیفتید، لذا طرف مقابلتان شما را تهدید میکند تا شما یا والدینتان به او پاسخ مثبت دهید، درحالیکه معیارهای همسرگزینی شما را ندارد.
حال من از شما یک سؤال دارم: به نظر شما آسیب این انتخاب که پشتوانهاش تهدید است بیشتر است، یا آسیب افشای آن راز؟ بهراستی کدامیک عمیقتر است؟ کدامیک جبرانناپذیرتر است؟ به نظر شما فردی که با این مکانیسم یک رابطه را شروع کند، اطمینانی به استمرار این رابطه و ثبات این فرد در رابطه وجود دارد؟ از این گذشته به نظر شما فردی که با اسلحه یا اهرمِ تهدید میخواهد زندگی مشترک را آغاز کند، فکر نمیکنید در زندگی هم بخواهد با این اسلحه به اهداف دیگرش برسد؟ شاید امروز که با این ابزار بهطرف مقابلتان رسیدید، برایتان خوشایند باشد، اما یکلحظه به این نکته توجه کنید زمانی که در زندگی مشترک، در خریدهای خانه، در مسیر انتخابها، در رفتوآمدها و... بخواهد از این روش استفاده کند چه حس و حالی دارید؟
گاهی نیز طرف مقابل در وضعیتی قرار دارد که به شما میگوید: «من بدون تو نمیتونم زندگی کنم» یا «اگه منو ترک کنی، خودکشی میکنم». در این مواقع ممکن است شما هم تحتتأثیر همین حرفها اقدام به ازدواج با او کنید. چون از این میترسید که او واقعاً دست به خودکشی بزند. مشکل چنین ازدواجهایی این است که طرف مقابل یاد گرفته است تا برای به دست گرفتن رابطه، آن را کنترل کند. استفاده از چنین قدرتی معمولاً موجب رنجش در شما میشود و احساس به دام افتادن در ازدواج میکنید و رهایی از ازدواج حتی بهمراتب مشکلتر میشود.
یکی از راههای مقابله با یک چنین موقعیت تهدید روانی، ترغیب طرف مقابل است تا با شما به مشاوره برای بررسی رابطه مراجعه کند. مشاوران آموزش دیدهاند تا به چنین موقعیتهایی پاسخ دهند.
منبع:کتاب انتخاب سمی، ص ۳۴
References
- ^به گزارش خبرگزاری - (sahebkhabar.ir)
- ^خبرگزاری حوزه (www.hawzahnews.com)
- ^∎ (sahebkhabar.ir)
- ^ (sahebkhabar.ir)
Authors: صاحبخبران - جدیدترین و آخرین اخبار ایران و جهان - علمی-فناوری