پرینت

محققان دانشگاه کالیفرنیا،: حذف ژن در گندم، پروتئین‌های حساسیت‌زا را کاهش می‌دهد و در عین حال کیفیت نان را حفظ می‌کند

on .

به گزارش خبرگزاری - [1]

شفقنا آینده- گندم منبع اصلی کالری، کربوهیدرات و پروتئین در سراسر جهان است و پروتئین‌های گلوتن متمایز آن چیزی است که به خمیر نان و پاستا بافت و خاصیت ارتجاعی می‌دهد. اما همچنین می‌تواند باعث واکنش‌های خودایمنی مانند بیماری سلیاک شود که شیوع آن در سراسر جهان رو به افزایش است.

به گزارش شفقنا از مدیکال نیوز، محققان دانشگاه کالیفرنیا، دیویس، مجموعه‌ای از ژن‌ها را در گندم حذف کرده‌اند که پروتئین‌های گلوتن تولید می‌کنند و می‌توانند واکنش‌های ایمنی را بدون آسیب رساندن به کیفیت نان‌پزی این محصول مغذی در سطح جهان تحریک کنند.

ماریا روترزمن، نویسنده اصلی مقاله و دانشجوی دکترای زیست‌شناسی گیاهی که در آزمایشگاه خورخه دوبکوفسکی، متخصص ژنتیک گندم، کار می‌کند، گفت: این یافته‌ها که این ماه در مجله Theoretical and Applied Genetics منتشر شده است، نوعی گندم ایمن برای سلیاک تولید نمی‌کند، اما گامی مهم در تحقیقات بیماری سلیاک است.

پروتئین‌های گلوتنی که ما حذف کردیم، پروتئین‌هایی هستند که قوی‌ترین واکنش را در افراد مبتلا به بیماری سلیاک ایجاد می‌کنند و حذف آنها می‌تواند خطر ابتلا به این بیماری را در افراد بدون بیماری سلیاک کاهش دهد.

گلوتن از دو دسته پروتئین تشکیل شده است – گلوتنین‌ها و گلیادین‌ها – و حذف همه آنها کیفیت نان را کاهش می‌دهد. تیم تحقیقاتی از تابش گاما برای هدف قرار دادن و حذف آلفا-گلیادین‌ها استفاده کرد که می‌تواند باعث واکنش‌های شدید در افراد مبتلا به بیماری سلیاک شود.

روترزمن گفت: “گندم یک محصول اساسی است و بسیاری از مردم برای کالری به آن وابسته هستند. وقتی مردم قادر به خوردن ایمن گندم نیستند، این به یک مانع تبدیل می‌شود. آلفا-گلیادین‌ها قطعاً کاندیداهای حذف از نظر تلاش برای ایجاد گندمی با حساسیت کمتر هستند.”

منبع: مدیکال نیوز[2]

[3][4]

References

  1. ^به گزارش خبرگزاری - (sahebkhabar.ir)
  2. ^مدیکال نیوز (www.news-medical.net)
  3. ^ (sahebkhabar.ir)
  4. ^ (sahebkhabar.ir)

Authors: صاحب‌خبران - جدیدترین و آخرین اخبار ایران و جهان - علمی-فناوری

آخرین اخبار چند رسانه ای