پرینت

«امیرالمؤمنین معیار زندگی، الگوی زندگی»، شعار دهه امامت و ولایت

on .

«امیرالمؤمنین معیار زندگی، الگوی زندگی»، شعار دهه امامت و ولایت

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، [1]نخستین نشست ستاد مرکزی بزرگداشت دهه امامت و ولایت و عید سعید غدیر، امروز (چهارشنبه ۱۷ اردیبهشت) با حضور آیت‌الله سید جمال‌الدین دین‌پرور، رئیس ستاد و نمایندگان نهادها، سازمان‌ها و دستگاه‌های عضو، در شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی برگزار شد.

در آغاز این نشست، آیت‌الله دین‌پرور با اشاره به ارتباط خود با علامه امینی، نویسنده اثر ماندگار الغدیر، افزود: در دوران طلبگی، توفیق زیارت علامه امینی را داشتم. همه صحبت‌های ایشان درباره نگارش الغدیر و نکات و کرامات مربوط به آن بود. آن زمان ما در ابتدای راه طلبگی بودیم. یک بار به ایشان عرض کردم کاری به ما بسپارید؛ پاسخ دادند: زمانی که از حرم بیرون آمدم، اندیشه تألیف الغدیر در ذهنم نقش بست و تا امروز آن را دنبال کرده‌ام.

وی ادامه داد: بزرگداشت دهه امامت و ولایت نیز از عنایات ویژه امیرالمؤمنین (ع) است؛ این مسئولیت، مأموریتی الهی است که به ما سپرده شده تا آن را به انجام برسانیم.

آیت‌الله دین‌پرور با تأکید بر اینکه این دهه تشریفاتی نیست، آن را فرصتی برای تحقق عدالت علوی خواند و بر پیاده‌سازی اهداف امامت و ولایت در جامعه تأکید کرد.

همچنین رئیس ستاد مرکزی بزرگداشت دهه امامت و ولایت، با اعلام شعار امسال «امیرالمؤمنین معیار زندگی، الگوی زندگی»، بر ضرورت معرفت‌افزایی، مردمی‌سازی جشن‌ها و ترویج حکمرانی علوی در همه ابعاد زندگی، تأکید کرد.

آیت‌الله دین‌پرور با تأکید بر این‌که دهه امامت و ولایت نباید صرفاً یک مناسبت تبلیغاتی یا تشریفاتی تلقی شود، گفت: اکنون که ۴۶ سال از پیروزی انقلاب اسلامی می‌گذرد، علی‌رغم همه دشمنی‌ها و توطئه‌های استکبار جهانی، نظام جمهوری اسلامی با قدرت در مسیر پیشرفت گام برمی‌دارد. امروز فرصتی تاریخی پیش روی ماست تا اهداف متعالی امامت و ولایت را به‌طور واقعی محقق کنیم.

وی اضافه کرد: امامت امام علی (ع) فراتر از یک جایگاه اداری یا ساختار حکومتی است. ایشان چشم‌اندازی ترسیم کردند که در سایه آن، مفهوم امامت و ولایت معنا پیدا می‌کند. آن‌چنان‌که ایشان فرموده‌اند: «ما در برابر شکم‌بارگی ظالمان و محرومیت مظلومان، ساکت نمی‌مانیم»، بنابراین، جوهره ولایت، عدالت‌طلبی و مبارزه با ظلم است.

رئیس ستاد مرکزی بزرگداشت دهه امامت و ولایت با اشاره به نقش جمهوری اسلامی در حمایت از مظلومان جهان گفت: امروز ظلم و ستم به مسئله‌ای جهانی برای ملت‌ها و مستضعفان تبدیل شده است. قدرت کنونی ملت ایران، نتیجه رهبری حکیمانه امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری است؛ تا جایی که ایران در کانون توجه رسانه‌های جهانی قرار دارد. در ۴۸ سال گذشته گام‌های بزرگی برداشته‌ایم. دشمنان ممکن است تردیدافکنی کنند، اما نباید فراموش کنیم که در آغاز انقلاب حتی سیم‌خاردار به ما نمی‌دادند؛ اما اکنون ۲۰ کشور متقاضی خرید پهپاد از ایران هستند. این توان را باید در راستای اهداف بلند امام علی (ع) به‌کار گیریم.

آیت‌الله دین‌پرور در بخش دیگری از سخنان خود، به خاطراتی از دوران پیش از انقلاب اشاره کرد و افزود: در آن دوران حتی یک مجله کودک در قم وجود نداشت. تلاش کردیم نشریه‌ای با عنوان دفتر رنگارنگ برای کودکان مستعد و توانمند منتشر کنیم؛ شماره اول چاپ شد، اما اجازه چاپ دوم داده نشد. در آن زمان حتی مدرسه اسلامی دخترانه هم نبود. ما آن را راه‌اندازی کردیم، اما خیلی زود توسط پلیس تعطیل شد.

وی اظهار کرد: دهه امامت و ولایت فرصتی برای تحقق عدالت علوی است.

رئیس ستاد دهه امامت و ولایت در پایان تأکید کرد: امروز دیگر نباید به حداقل‌ها رضایت داد. باید مفاهیم امامت و ولایت را از حالت نظری خارج و در زندگی اجرایی کنیم. دهه امامت و ولایت فرصتی است تا دستگاه‌ها و نهاد‌ها این مأموریت بزرگ را با برنامه‌ریزی مناسب به نتیجه برسانند.

در ادامه، حسین ظریف‌منش، دبیر ستاد بزرگداشت دهه امامت و ولایت و عید سعید غدیر، در خصوص جزییات برنامه‌های دهه امامت و ولایت گفت: طی ده سال گذشته، مراسم‌های مربوط به این دهه هر سال باشکوه‌تر و پربارتر از سال قبل برگزار شده‌است. در سال نخست، وقتی موضوع گرامیداشت دهه امامت و ولایت مطرح شد، برخی نهاد‌ها پرسیدند چرا به‌جای یک روز، ده روز جشن می‌گیریم؟ اما با توجه به آموزه‌های حضرت امیرالمؤمنین علی (ع) و تأملی در رهنمود‌های امام خمینی (ره) و رهبر معظم انقلاب، به این نتیجه رسیدیم که نه‌تنها ده روز، بلکه بخش قابل توجهی از زمان و ظرفیت فرهنگی خود را باید به ترویج گفتمان علوی اختصاص دهیم.

وی با تأکید بر اینکه نگاه ما به دهه امامت و ولایت تنها محدود به بزرگداشت بزرگ‌ترین عید اسلامی و اعلام آسمانی ولایت امیرالمؤمنین (ع) نیست، افزود: این دهه فرصتی است برای جریان‌سازی فرهنگی و نشر سبک زندگی علوی در همه عرصه‌ها. امام خمینی (ره) اهمیت غدیر را بسیار کلیدی می‌دانستند. خوشبختانه امروز امام علی (ع) به عنوان محور وحدت امت اسلامی شناخته می‌شود و حتی اهل سنت نیز این روز را گرامی می‌دارند.

ظریف‌منش ادامه داد: امام علی (ع) هم الگوی سبک زندگی اسلامی است و هم نمونه کامل حکمرانی الهی؛ آموزه‌های غدیر حتی می‌تواند در کشور‌های غیرمسلمان به عنوان مدلی از حکمرانی مورد توجه قرار گیرد. عنوان دهه امامت و ولایت، در کشور مورد استقبال قرار گرفته و بسیاری از نهاد‌ها برنامه‌های متنوعی در این ایام تدارک دیده‌اند. اوج این فعالیت‌ها در قالب «مهمانی غدیر» نمود می‌یابد که همواره مورد تأکید رهبر انقلاب نیز بوده است.

دبیر ستاد دهه امامت و ولایت با اشاره به ضرورت ایجاد یک جریان فکری و فرهنگی درباره غدیر، گفت: تقویت توجه عمومی به فضائل حضرت علی (ع) و ابعاد حکومتی این واقعه باید در اولویت باشد. مسأله غدیر فقط متعلق به شیعیان نیست؛ اهل سنت هم در بازسازی این واقعه، اطعام و نذورات مشارکت می‌کنند. این موضوع می‌تواند پایه‌ای برای وحدت امت اسلامی و حتی زمینه‌ای برای صدور انقلاب اسلامی باشد.

وی افزود: جشن‌های غدیر نباید صرفاً به توزیع شیرینی و شکلات محدود بماند، بلکه باید با ارتقاء معرفت دینی همراه باشد. از همین رو از حوزه‌های علمیه و شهرداری‌ها خواسته‌ایم همکاری بیشتری داشته باشند تا جامعه را به آموزه‌های علوی متوجه سازند. همان‌طور که امام خمینی (ره) فرمودند: «غدیر برای جشن گرفتن نیامده، برای تبعیت آمده است.» گرامیداشت غدیر زمانی ارزشمند خواهد بود که با معرفت‌افزایی همراه باشد.

دبیر ستاد دهه امامت و ولایت همچنین بر لزوم مردمی‌سازی برنامه‌های غدیر تأکید کرد و گفت: مشارکت مردم در هر سطح ارزشمند است. دستگاه‌های اجرایی باید در این مسیر نقش تسهیل‌گر و بستر‌ساز ایفا کنند و به‌ویژه برای جذب جوانان و بانوان، برنامه‌ریزی هدفمند و موثری داشته باشند.

ظریف منش با اشاره به شعار سال امسال در این دهه که «امیرالمؤمنین، معیار زندگی، الگوی زندگی» است، گفت: این شعار برای آن انتخاب شده تا به نسل جوان و جامعه نشان دهد که سبک‌های زندگی غربی و ساختگی، راه سعادت را نمی‌گشایند. تنها الگوی جامع زندگی در همه عرصه‌ها، امام علی (ع) است. حکمرانی و مدیریت نیز باید از سیره آن حضرت الهام بگیرد. آینده انقلاب اسلامی، استمرار جبهه مقاومت و رفاه جامعه، در گرو عمل به سیره علوی است.

وی در پایان با اشاره به برنامه‌های بنیاد بین‌المللی غدیر اظهار داشت: در بنیاد غدیر، برنامه‌هایی نظیر ششمین جشنواره تقدیر از آثار دانشجویی، همایش سیره علوی، و جشنواره‌های متنوعی با عنوان «حکمرانی علوی» در حال برگزاری است. نشست‌هایی در دانشگاه‌ها، حوزه‌های علمیه و همچنین همایش وحدت در استان هرمزگان نیز از جمله دیگر برنامه‌های پیش‌بینی‌شده در این ایام هستند.

References

  1. ^خبرگزاری صدا و سیما، (www.iribnews.ir)

Authors: صاحب‌خبران - جدیدترین و آخرین اخبار ایران و جهان - علمی-فناوری

آخرین اخبار چند رسانه ای