فراخوان مشارکت در اکتساب فناوری طرح دستیابی به دانش فنی استخراج هیدروژن از ضایعات جامد

به گزارش گروه علمی ایرنا[2]، با توجه به ناترازی انرژی و نیاز به منابع جدید، تولید هیدروژن از ضایعات جامد (زیست توده و پلاستیک) میتواند به عنوان یک منبع جایگزین برای سوختهای فسیلی عمل کند. صنایع مختلف، از جمله پتروشیمی و فولاد میتوانند با بهرهگیری از هیدروژن سبز به عنوان ماده اولیه، در کاهش انتشار دیاکسیدکربن و انتقال به فرآیندهای تولید پاکتر نقش مؤثری ایفا کنند.
هیدروژن به عنوان یک سوخت پاک میتواند در خودروهای الکتریکی با پیل سوختی و همچنین در فرآیندهای صنعتی مورد استفاده قرار گیرد، در نتیجه به کاهش آلودگی هوا و حفظ محیط زیست کمک کند.
در این طرح، طراحی راکتور گازیسازی بستر سیال به ارتفاع ۱۵۰ سانتیمتر به منظور استخراج گاز هیدروژن و تولید هیدروژن سبز از زیست توده (ضایعات کشاورزی و پلیمری موجود در دورریزهای شهری نظیر پلاستیکها با درصدهای مختلف) مورد بررسی قرار میگیرد.
برای تنظیم دمای راکتور و جلوگیری از تشکیل کُک، از روش تزریق بخار آب استفاده خواهد شد. همچنین برای دستیابی به کیفیت و خلوص بالای هیدروژن (بین ۷۰ تا ۹۰ درصد) مراحل جداسازی و تصفیه گاز سنتزی ضروری است.
با کاربرد گسترده راکتورهای گازیسازی در مقیاس صنعتی علاوه بر تولید هیدروژن سبز، نشر کربن منفی و کاهش گاز کربندیاکسید موجود در جو محقق میشود.
اعلام آمادگی برای مشارکت در اکتساب فناوری حاصل از این فراخوان پژوهشی و ارائه درخواست تنها برای شرکتها و شتاب دهندههای دانشبنیان مجاز است. درخواستی که بیشترین تناسب را با الزامات این اکتساب فناوری داشته باشد، انتخاب و به عنوان «مشارکتکننده» برای مذاکرات تکمیلی به هسته پژوهشی متقاضی معرفی خواهد شد.
بر اساس اعلام صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری، متقاضیان تا سهشنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ فرصت دارند پروپوزال و پیشنهادهای خود را در قالب Word از طریق سامانه غزال صندوق نوآوری و شکوفایی به نشانی ghazal.inif.ir[3] ارسال و جهت ارتباط با کارگزاری با شمارههای ۰۲۱۶۶۵۳۳۸۶۴ و ۰۲۱۶۶۵۳۹۷۳۴ تماس گیرند.
References
- ^به گزارش خبرگزاری - (sahebkhabar.ir)
- ^ایرنا (www.irna.ir)
- ^ghazal.inif.ir (ghazal.inif.ir)
- ^∎ (sahebkhabar.ir)
- ^ (sahebkhabar.ir)
Authors: صاحبخبران - جدیدترین و آخرین اخبار ایران و جهان - علمی-فناوری