پرینت

تحقق رویای دسترسی‌پذیری در فضا؛ اعزام نخستین فضانورد با صندلی چرخ‌دار

on .

تحقق رویای دسترسی‌پذیری در فضا؛ اعزام نخستین فضانورد با صندلی چرخ‌دار
به گزارش خبرگزاری - [1]

به گزارش گروه علمی ایرنا[2]، وبگاه فیز در گزارشی آورده است:

رویای سفر به فضا برای میشائلا بِنتهوس (Michaela Benthaus)‌، مهندس ۳۳ ساله آلمانی که از صندلی چرخ‌دار استفاده می‌کند، با یک پرواز ۱۰ دقیقه‌ای به مرز فضا (خط کارمان در ارتفاع ۱۰۰ کیلومتری زمین) محقق شد.

بِنتهوس که هفت سال پیش در یک سانحه دوچرخه‌سواری در کوهستان دچار آسیب شدید نخاع شده بود، روز شنبه سوار بر کپسول نیو شِپِرد شرکت بلو اوریجین (متعلق به جف بزوس) از تگزاس به آسمان رفت و لقب نخستین فضانوردی که از صندلی چرخ‌دار استفاده می‌کند، را از آن خود کرد.

تحقق رویای دسترسی‌پذیری در فضا؛ اعزام نخستین فضانورد با صندلی چرخ‌دار

این مأموریت خصوصی که توسط هانس کونیگسمان (Hans Koenigsmann)، مدیر سابق شرکت اسپِیس‌ایکس سازماندهی و حمایت مالی شد، با حداقل تغییرات فنی ممکن انجام پذیرفت. شرکت بلو اوریجین تنها از یک تخته انتقال بیمار استفاده کرد تا بِنتهوس بتواند از درگاه کپسول به صندلی خود جابه‌جا شود. همچنین بلافاصله پس از فرود، یک فرش مخصوص روی زمین پهن شد تا او بتواند بدون وقفه به صندلی چرخ‌دارش دسترسی پیدا کند.

بِنتهوس که عضو برنامه آموزشی آژانس فضایی اروپا در هلند است، پیش از این در یک پرواز پارابولیک (شبیه‌سازی بی‌وزنی) در هیوستون و یک مأموریت شبیه‌سازی دو هفته‌ای در لهستان شرکت کرده بود.

تحقق رویای دسترسی‌پذیری در فضا؛ اعزام نخستین فضانورد با صندلی چرخ‌دار

او پیش از پرواز به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفت: هرگز واقعاً فکر نمی‌کردم سفر به فضا برایم یک گزینه عملی باشد، چون حتی برای یک فرد کاملاً سالم هم این راه بسیار رقابتی است. وی پس از فرود با شوقی وصف‌ناشدنی افزود: این جالب‌ترین تجربه زندگی‌ام بود!

هدف بِنتهوس از این سفر تاریخی، نه تنها گشودن درهای فضا برای افراد دارای معلولیت، بلکه ترویج دسترسی‌پذیری بیشتر روی زمین است. او تأکید کرد: امیدوارم این فقط آغاز راه باشد و درها برای افراد دیگری مانند من نیز باز شود.

تحقق رویای دسترسی‌پذیری در فضا؛ اعزام نخستین فضانورد با صندلی چرخ‌دار

این پرواز که چهار فضانورد دیگر از جمله مدیران ارشد کسب‌وکار و یک دانشمند رایانه را نیز در برداشت، تعداد کل مسافران فضایی بلو اوریجین را به ۸۶ نفر رساند. شرکت بلو اوریجین که توسط جف بزوس در سال ۲۰۰۰ میلادی تأسیس شد، بر طراحی سامانه‌های فضایی دسترس‌پذیر برای طیف گسترده‌ای از مردم تأکید دارد و پیش از این نیز مسافرانی با محدودیت‌های حرکتی، بینایی و شنوایی و حتی دو مسافر ۹۰ ساله را به فضا برده است.

[3][4]

References

  1. ^به گزارش خبرگزاری - (sahebkhabar.ir)
  2. ^ایرنا (www.irna.ir)
  3. ^ (sahebkhabar.ir)
  4. ^ (sahebkhabar.ir)

Authors: صاحب‌خبران - جدیدترین و آخرین اخبار ایران و جهان - علمی-فناوری

آخرین اخبار چند رسانه ای