تبلیغات/ کارت سلامت دریانوردان | مدارک لازم برای دریافت کارت سلامت دریانوردی
ارائه کارت سلامت دریانوردان و انجام معاینات پزشکی آنها، ازجمله قوانین دریانوردی است که در کل جهان به رسمیت شناخته شده است. طبق این الزام، مقامات دریانوردی از تمامی کارکنان خود میخواهند که برای اطمینان از سلامت جسمی و روحی خود، یکسری معاینات پزشکی را انجام دهند تا در ارائه خدمات به کشتی دچار مشکل نشوند و خطری برای عملکرد ایمن کشتی نداشته باشند.
داوطلبان مایل به کار در صنعت حمل و نقل دریایی موظف هستند پیش از ثبتنام در دورههای دریانوردی، دوره حقوق دریایی[1] معاینات پزشکی مربوطه را انجام دهند. گفتنی است که مدت اعتبار کارت سلامت دریانوردان حداکثر 2 سال است که متقاضیان میتوانند با داشتن حداقل ۱۶ سال و حداکثر 80 سال، برای اخذ آن اقدام کنند.
براساس این استاندارد، داشتن گواهی پزشکی معتبر دریانوردان برای افرادی که مایل به فعالیت یا حتی مشغول به کار در این صنعت هستند، ضروری است. توجه داشته باشید که اگر از تاریخ اعتبار کارت شما گذشته است یا دچار بیماری خاصی شدهاید، بهتر است که هرچه سریعتر این موارد را با کارفرمای خود در میان بگذارید.
معاینه پزشکی دریانوردان چقدر طول میکشد؟
معاینه پزشکی دریانوردان، بسته به عوامل مختلفی همچون پیچیدگی معاینه و هر آزمایش دیگری که ممکن است مورد نیاز باشد، حداقل 30 دقیقه زمان میبرد. آمادهکردن مدارک لازم از قبل، ازجمله فعالیتهایی است که میتواند به این فرایند سرعت ببخشد.
ارائه مدارک هویتی همچون شناسنامه عکسدار، کارت ملی، کارت پایان خدمت سربازی، پاسپورت و… ازجمله مدارک ضروری هستند که در روز معاینه پزشکی دریانوری باید همراهتان باشند. همچنین، بههمراهداشتن عینک طبی، لیست داروهایی که مصرف میکنید، هرگونه سوابق پزشکی عمومی و… خالی از لطف نیست.
مراحلگرفتنکارتسلامتدریانوردان
مراحل گرفتن کارت سلامت دریانوردان برای شرکت در دورههای دریانوردی یا حتی شروع به فعالیت را در این بخش آوردهایم:
- مراجعه به پزشک معرفیشده توسط سازمان؛
- پرکردن فرم معاینات پزشکی؛
- انجام معاینات فیزیکی (بررسی قد، وزن، فشارخون، تست بینایی، تست شنوایی و…)؛
- مراجعه به آزمایشگاه برای انجام آزمایشهای لازم (آزمایشهای ادرار، خون و…)؛
- مراجعه به پزشک متخصص؛
- بررسی نتایج معاینه و آزمایشها توسط پزشک متخصص؛
- معاینه مجدد و انجام آزمایشهای دیگر، در صورت نیاز.
معاینه پزشکی سلامت دریانوردان شامل چه چیزهایی میشود؟
بهطور کلی، روندهای پزشکی و آزمایشهایی که برای اخذ کارت سلامت دریانوردان لازم است طی کنید به شرح زیر است:
- غربالگری سلامت جنسی
- اشعه ایکس قفسه سینه
- تست شنوایی
- غربالگری ادراری
- انجام برخی آزمایشهای دیگر مانند ECG و…
- تست HIV
- غربالگری STI
- غربالگری هپاتیت
- عملکرد کبد
- لیپید و قند خون ناشتا
- تکمیل فرم پزشکی
- معاینه فیزیکی توسط پزشک
ویژگیهای جسمانی لازم برای دریافت کارت سلامت دریانوردی
دانستیم که کارت سلامت دریانوردان مدرکی است که ثابت میکند یک دریانورد از سلامت جسمانی لازم برخوردار است؛ ازاینرو، دریانوردان باید گواهی پزشکی دریانوردی یا گواهی پزشکی موقت را داشته باشند. مواردی که در ادامه به آنها اشاره میکنیم، درخصوص ارائه کارت سلامت دریانوردان تأثیرگذار هستند:
- داشتن حداقل 16 سال؛
- توانایی بلندکردن و حمل هر نوع جنس معادل 22 کیلوگرم؛
- توانایی پوشیدن دستگاه تنفس و تجهیزات نجات شخصی در مواقع سخت و هنگام بالارفتن از نردبان؛
- توانایی مقابله با آتشسوزی و رهاکردن کشتی در مواقع اضطراری؛
- توانایی کار در فضاهای تنگ و حرکت و جابهجایی در آنها؛
- داشتن شرایط خاص آمادگی جسمانی و ذهنی برای کنترل شرایط سخت و پیچیده.
انواع بیمه حمل و نقل دریایی
بیمه حمل و نقل دریایی انواع مختلفی دارد که در این بخش آنها را بررسی کردهایم:
بیمهحملونقل
در بیمه حمل و نقل، برای مثال، اگر کالا در ترانزیت آسیب ببیند، مطابق قوانین و طبق نوع قرارداد بیمه در قبال جبران خسارت بار ارائه داده میشود.
بیمهمسئولیت
بیمه مسئولیت دریایی بیمهای است که برای هرگونه مسئولیتی که در اثر سقوط یا برخورد کشتی رخ میدهد، غرامتی ارائه میدهد.
خسارتهایتحتپوششبیمهدریایی
دانستیم که بیمهنامه دریایی محموله را از خطرات مختلفی که ممکن است در حین حمل و نقل رخ دهد محافظت میکند. حوادث عمده تحت پوشش بیمه دریایی عبارتاند از:
حوادث ناشی از تصادف
این پوشش بیمهای مربوط به محافظت در برابر صدمات فیزیکی یا ازدستدادن محموله بر اثر برخورد یا تصادف در حین حمل و نقل است. برای مثال، اگر کالای بیمهشده در اثر برخورد کشتی با کشتی دیگر آسیب ببیند یا گم شود، این بیمهنامه هزینههای ناشی از آن را پوشش میدهد. همچنین، میتوان این بیمه را گسترش داد تا حوادثی را که در حین حمل و نقل داخلی از طریق کامیون، قطار یا وسایل دیگر رخ میدهد، در بر گیرد.
حوادث ناشی از آتشسوزی
بیمه دریایی خسارات ناشی از آتشسوزی به محموله و اموال روی کشتی، ازجمله هزینههای آتشنشانی و سایر خسارات را، پوشش میدهد.
غرقشدن
غرقشدن یا واژگونشدن کشتی ممکن است به محموله یا اموال موجود در کشتی آسیب برساند. بیمه دریایی، هزینههای مربوط به نجات و بازیابی و همچنین هرگونه خسارت وارده به کشتیها یا اموال دیگر به دلیل غرقشدن را پوشش میدهد.
بلایایطبیعی
در صورت وقوع بلایای طبیعی مانند توفان، زلزله یا سونامی، این بیمه در برابر خسارتهای واردشده، از محموله محافظت میکند؛ همچنین، خسارات واردشده به سایر حاملها یا داراییها، خسارات واردشده به محموله یا دارایی داخل کشتی و هزینههای مرتبط با تلاشهای نجات و بازیابی را پوشش میدهد.
هزینهبازسازی
پس از خسارت، پوشش هزینه بازسازی، هزینههای تعمیرات یا ترمیم توسط بیمه جبران میشود. این هزینهها ممکن است شامل تعمیر ماشینآلات، تجهیزات و جایگزینی اقلام آسیبدیده یا گمشده و همچنین هزینههای کار و مواد برای بازسازی، همراه با هزینههای مرتبط مانند حمل و نقل و ذخیرهسازی باشد.
حوادث ناشی از انفجار
در صورت وقوع انفجار یا رویداد مشابه، بیمه دریایی از تمام محمولهها و اموال موجود در کشتی محافظت میکند. علاوهبراین، هزینههای نجات و بازیابی ناشی از انفجار و مسئولیت خسارات واردشده به سایر حاملها و اموال را پوشش میدهد.
حوادث ناشی از گیرافتادن
بیمه خسارتهای ناشی از گیرافتادن محمولهها در میان صخرهها و آسیب آنها را نیز تحت پوشش قرار میدهد.
دورهبیمهدریایی
بیمه دریایی، قراردادی است که بین خریدار، حامل و فروشنده تعریف میشود. طبق این قرارداد، بیمه متعهد میشود که درصورت بروز خسارت، با توجه به توافقات، تمامی هزینهها را پوشش دهد. وجود چنین گزارهای در صنعت حمل و نقل دریایی باعث شکلگیری فرصتهای شغلی جدیدی شده است.
از همین رو، اساتید کمیته علمی دریایی در دوره بیمه دریایی[2] راهبر دانش، با هدف آشنایی با مفهوم بیمه دریایی، شرایط ایمنسازی تجهیزات و سازههای کشتی، آشنایی با مهمترین شرکتهای بینالمللی بیمه دریایی و… آماده آموزش به دانشجویان و علاقهمندانی هستند که دوست دارند در زمینه بیمه حمل و نقل دریایی فعالیت کنند. گذراندن این دوره تئوری برای مدیران و دانشجویان رشتههای مرتبط که قصد دارند اطلاعاتشان را در این زمینه ارتقا دهند نیز میتواند مفید باشد.
نتیجهگیری
اخذ کارت سلامت دریانوردان و طیکردن مراحل آن از مهمترین الزاماتی است که داوطلبان شرکت در دوره های آموزشی حمل و نقل دریایی[3] باید آن را انجام دهند. ارائه مدارک هویتی همچون شناسنامه عکسدار، کارت ملی و… از مدارک اولیهای است که متقاضیان در روز معاینه پزشکی باید همراه خود داشته باشند. همچنین، باید توجه داشت که اگر در گذشته موفق به دریافت گواهی پزشکی دریانوردی نشدهاید و شرایط پزشکی محدودکننده شما تغییر کرده است، میتوانید دوباره برای ارزیابی پزشکی و دریافت گواهی سلامت دریانوردان درخواست دهید.
References
- ^دوره حقوق دریایی (rahbardanesh.com)
- ^دوره بیمه دریایی (rahbardanesh.com)
- ^دوره های آموزشی حمل و نقل دریایی (rahbardanesh.com)
Authors: صاحبخبران - جدیدترین و آخرین اخبار ایران و جهان - علمی-فناوری