پرینت

از تندیس قرآن تا سردیس خادمان جبهه مقاومت در هنر یک مجسمه ساز

on .

از تندیس قرآن تا سردیس خادمان جبهه مقاومت در هنر یک مجسمه ساز

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما،[1] با شنیدن عبارت جبهه مقاومت، در ذهن خیلی از ما، تصویر سید حسن نصرالله به عنوان یکی از رهبران نام آشنای این جبهه تصویر می‌شود.

رهبری که با رفتنش نه تنها از قدرت مقاومت کاسته نشد، بلکه سیل جمعیت عزادار سید نشان داد که قدرت مقاومت در برابر ظلم، چند برابر شده است.
پس از انتشار خبر شهادت سید حسن نصرالله، هنرمندان بسیاری با خلق آثار مختلف ارادت دنیای هنر به این محور را به نمایش گذاشتند.

این روز‌ها هم مرام علی نوری هنرمند مجسمه ساز، ساخت تندیس سید حسن نصرالله را دست گرفته است. 

او متولد سال ۱۳۶۰ ساکن تهران و فارغ التحصیل رشته معماری است و فعالیت حرفه‌ای خود را از سال ۱۳۸۲ آغاز کرده است.

مرام علی نوری در خصوص علاقه مندی خود به هنر گفت: من از همان دوران کودکی هنر را آموختم، زیرا پدرم در کنار حرفه و شغل خود، به هنر نقاشی به ویژه نقاشی پرتره و سیاه قلم هم مشغول بود. به نوعی معلم هنری من پدرم بود و بعد‌ها به فضاسازی و رشته معماری علاقه‌مند شدم. همچنین در کنار تحصیل به طراحی فیگوراتیو و ساخت تندیس با متریال‌های مختلف می‌پرداختم تا اینکه به شکل حرفه‌ای به مجسمه سازی رو آوردم.

وی با اشاره به اهمیت ویژه فرم در آثارش، افزود: فرم پل ابتدایی ارتباط مخاطب با اثر هنری بوده و به شکلی عنصر فرم مخاطب را به اقلیم محتوای اثر دعوت می‌کند. فرم ستون و پایه اصلی آثار فیگوراتیو است که در امتداد آن می‌توان اثر را به نمونه شبیه سازی اش نزدیک کرد. 

این مجسمه ساز با اشاره به تاریخچه مجسمه سازی در ایران، اظهار داشت: بر اساس اسناد، آثار رئال از جایگاه خاصی برخوردار هستند، زیرا مخاطب خصوصا مخاطب داخلی عامه با آثار فیگوراتیو ارتباط بیشتری برقرار می‌کند و این دسته آثار تاثیر گذاری بیشتری هم در جامعه دارند. در این سبک کاری می‌توان به آثار اساتیدی همچون ابوالحسن صدیقی و علی اکبر صنعتی اشاره کرد.

مرام علی نوری یکی از راه‌های رسیدن به سبک کاری ویژه خود در هنر مجسمه سازی را رجوع به تاریخ مجسمه سازی در ایران دانست و گفت: در دهه‌های گذشته در این حوزه کتاب‌ها و مقالات بسیاری چاپ و منتشر شده و مخاطب و علاقه‌مندان با مراجعه به این کتاب‌ها ضمن شناخت سبک و تکنیک‌های مجسمه سازی در ایران، با اساتید و هنرمندان و آثار آنها آشنا می‌شوند. اما آشنایی با مهارت‌ها و ساخت آثار مجسمه سازی موضوع دیگری است.

وی ادامه داد: یکی از جذاب‌ترین شاخه‌های هنر‌های تجسمی، هنر مجسمه سازی است، زیرا با شکل دادن به مواد و مصالحی هم، چون گل رس، فلز، سنگ و متریال دیگر، آثاری خلق می‌شود که زیبایی بصری بسیاری دارند. البته رشته مجسمه سازی نیازمند چیزی فراتر از استعداد و علاقه نیازمند است و هنرمند این رشته باید استقامت و صبر زیادی داشته باشد، زیرا راه یادگیری این هنر نسبت به دیگر هنر‌های تجسمی طولانی‌تر است. 

این هنرمند تاکید کرد: علاقه‌مندان مجسمه سازی ابتدا باید با مواد و متریال‌های مختلف این رشته آشنایی کامل داشته باشند، زیرا اجرای تکنیک‌های مختلف مجسمه سازی، وابستگی زیادی به انتخاب و نوع مواد اولیه دارد. از طرفی مطالعه و تحصیل در دانشگاه در پرورش و دیدگاه هنرمند و آثارش بسیار موثر است. بنده خود به سبک رئال و فیگوراتیو علاقه زیادی داشتم، زیرا سبک رئال با موضوعات مربوط به زندگی روزمره ارتباط مستقیم و بی واسطه دارد و هنرمند سعی می‌کند تمام جزئیات را دقیقا مطابق با واقعیت منتقل کند. به نوعی این سبک انعکاس جنبه‌های روزمره اجتماعی و فرهنگی بوده و مخاطب به خوبی و ساده با آن ارتباط بر قرار می‌کند. 

مرام علی نوری که هم اکنون ساخت تندیس شهدای منطقه ۱۶ تهران و همچنین تندیس شهید رئیسی را در دستور کار خود دارد، سبک رئال و فیگوراتیو را بهترین تکنیک برای ترسیم مفاخر و شخصیت‌ها دانست و گفت: یکی از پیام‌های مهم ساخت مجسمه مشاهیر کشور، احترام به جایگاه و اعتبار آنهاست. از طرفی این امر موجب ارتقاء فرهنگ و شاخصه‌های هویت ایرانی و اسلامی می‌شود، زیرا این شخصیت‌ها نقش ارزنده‌ای در هویت سازی عرصه فرهنگ و هنر کشورمان داشته‌اند. 

وی افزود: یکی از راه‌های شناخت مفاخر هم ساخت تندیس و مجسمه‌های آنهاست، زیرا به موازات تندیس ها، نوع پوشش و فرهنگ دورانشان هم قابل انعکاس است و سطح زیبا شناسی بصری شهری را نیز افزایش می‌دهد.

گفتنی است آثار این هنرمند به شکل پراکنده در مناطق و محیط شهری تهران قابل مشاهد است که از شاخص‌ترین آنها می‌توان به مجسمه ابوعلی سینا به ارتفاع ۶.۵ متر در تهران و کشتی نجات در میدان آزادی به مساحت ۷۵۰ متر اشاره کرد. همچنین چندین اثر در کارگاه این هنرمند در حال ساخت و تولید است که شاخص‌ترین آنها یک مجسمه بزرگ با موضوع قرآن می‌باشد.

Authors: صاحب‌خبران - جدیدترین و آخرین اخبار ایران و جهان - علمی-فناوری

آخرین اخبار چند رسانه ای

پیشنهادات امروزمون چیه؟

ads
ads2