پرینت

محصولات انگور، قهوه و کاکائو با چالش‌های اقلیمی بزرگی مواجه هستند

on .

محصولات انگور، قهوه و کاکائو با چالش‌های اقلیمی بزرگی مواجه هستند

به گزارش جماران به نقل از روسیا الیوم، تحقیقات اخیر نشان داده است که حتی فناوری‌های پیشرفته مداخله اقلیمی نیز ممکن است تداوم محصولات انگور، قهوه و کاکائو را تضمین نکند، محصولاتی که اقتصادهای جهانی و میلیون‌ها کشاورز به آن‌ها وابسته هستند.

محققان این امر را به افزایش دما، خشکسالی‌های مکرر و بارندگی‌های نامنظم نسبت می‌دهند که پیش‌بینی میزان محصولات را دشوار می‌کند و کشاورزان را در معرض خطر از دست دادن محصولات اصلی خود که قرن‌ها به آن وابسته بوده‌اند، قرار می‌دهد.

دانشمندان یکی از روش‌های رایج مداخله اقلیمی، یعنی تزریق هوا به لایه استراتوسفر را مورد بررسی قرار دادند، که مبتنی بر پاشیدن ذرات ریز در جو فوقانی برای بازتاب بخشی از نور خورشید و کاهش اندکی دمای سطح زمین است. شبیه‌سازی‌هایی برای مناطق مختلف جهان، از جنگل‌های استوایی در آمریکای لاتین تا تاکستان‌های انگور در فرانسه، برای دوره بین سال‌های 2036 و 2045، با در نظر گرفتن تغییرات دما، رطوبت هوا، میزان بارندگی و خطرات بیماری‌های گیاهی انجام شد.

نتایج تحقیقات نشان داد که کاهش جزئی دما برای تثبیت آب و هوا یا تضمین ثبات محصولات کافی نیست و تنها در شش منطقه بهبود قابل توجهی در شرایط کشاورزی حاصل شده است که برای تامین امنیت غذایی در سطح جهانی کافی نیست.

محققان تاکید کردند که رفتار طبیعت قابل پیش‌بینی نیست و تلاش‌ها برای تنظیم آب و هوا ممکن است با شکست مواجه شود و آینده محصولات قهوه، شراب و شکلات به تغییر رویکرد در کشاورزی و مصرف برای مقابله با چالش‌های تغییرات آب و هوایی بستگی دارد.

این تحقیق در مجله Environmental Research Letters آمریکا منتشر شده است.

 

Authors: صاحب‌خبران - جدیدترین و آخرین اخبار ایران و جهان - علمی-فناوری

آخرین اخبار چند رسانه ای

پیشنهادات امروزمون چیه؟

ads
ads2