راز آزمایشگاهی که می توان آن را بلعید! شما هم کنجکاوید؟

به گزارش رکنا، محققان دانشگاه کلتک آمریکا موفق به طراحی کپسولی کوچک و پیشرفته شدهاند که میتواند به عنوان ابزاری هوشمند برای نظارت بر عملکرد دستگاه گوارش استفاده شود.
ابزاری نوین برای بررسی سلامت روده
این کپسول که با نام پیلترک شناخته میشود، تنها ۷ میلیمتر قطر و ۲۵ میلیمتر طول دارد. با بلعیدن این کپسول، افراد قادر خواهند بود اطلاعات ارزشمندی در رابطه با وضعیت سلامت روده خود به دست آورند.
پیلترک مجهز به اجزای ارزان و کممصرف بوده و میتواند انواع مختلفی از اطلاعات زیستی همچون الکترولیتها، متابولیتها، هورمونهایی مانند سروتونین و دوپامین، گلوکز، pH، قدرت یونی و دمای بخشهای مختلف بدن را شناسایی و اندازهگیری کند.
پایانی بر بررسیهای تهاجمی دستگاه گوارش
کاربرد این دستگاه میتواند نیاز به روشهای پرهزینه و تهاجمی مانند آندوسکوپی و توموگرافی کامپیوتری که فقط در بیمارستانها انجام میشود را برطرف کند. همچنین این کپسول به سرعت قادر به ارائه اطلاعات دقیق و آنی در مورد شرایط مختلف سلامتی است.
قابلیتهای گسترده و طراحی پیشرفته
پیلترک به گونهای طراحی شده که یک سکوی بسیار متنوع باشد. این قابلیت به پزشکان اجازه میدهد تا بسته به نیاز بیمار، حسگرهای مختلفی را در این کپسول نصب کنند. در آزمایشهای اولیهای که روی خرگوشها انجام شد، این دستگاه توانست به طور موفقیتآمیز سطح pH، دما، گلوکز و سروتونین را اندازهگیری کند.
این کپسول برای استفاده طولانیمدت در دستگاه گوارش طراحی شده و اطلاعات اندازهگیری شده را به صورت کاملاً بیسیم، لحظهای و مستمر ارسال میکند.
گامی مهم در تحول فناوری پزشکی
آزیتا امامی، استاد ایرانی-آمریکایی رشته مهندسی پزشکی در دانشگاه کلتک و یکی از طراحان این کپسول، تأکید کرد که این دستگاه از نظر طول عمر، اندازه و قابلیت نصب حسگرها، نسبت به دستگاههای مشابه قبلی پیشرفت چشمگیری داشته است. او افزود: «این پیشرفت، نقطه عطفی در ساخت دستگاههایی است که دادههای پزشکی با اهمیت را در اختیار بیماران و پزشکان قرار میدهند.»
Authors: صاحبخبران - جدیدترین و آخرین اخبار ایران و جهان - علمی-فناوری